Myyjänä nuorekkaassa porukassa

”Jokainen päivä on erilainen”

Tyypillinen Kymppiremonttien myyjän työpäivä? Sitä taitaa olla hankalampi kuvailla. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin: “Jokainen päivä on erilainen”, kertoo kohta kolme vuotta Kymppiremonteilla remonttineuvojana työskennellyt Arttu Hämäläinen.

Vaihtelun päiviin tuovat tietenkin asiakkaat. Hämäläinen kertoo tapaavansa työssään viikoittain 100 – 150 ihmistä, kaikki erilaisia: “Pitää pystyä kohtaamaan ihminen, joka saattaa olla millä mielellä tahansa.”

Toki työviikko koostuu myös rutiineista: tarjousten tekemistä, paperitöitä, yhteydenpitoa jo tavattuihin asiakkaisiin, mutta ennen kaikkea uusien asiakkaiden hankkimista. Se tapahtuu pääasiassa asuinalueita kiertelemällä: silmämäärin on kaikkein otollisinta havaita talot, joiden asukkaat hyötyisivät katto- tai ulkoverhousremonteista eniten.

Rohkeasti ovelle ja kelloa soittamaan: “Oven avaava asukas kuuntelee kyllä asian, kun tarve on todellinen”, Hämäläinen kertoo. Usein ensitapaamisella sovitaan aika, jolloin asukkaalla on aikaa perehtyä aiheeseen tarkemmin.

Autoasentajasta myyjäksi

Vuosien varrella myyntityö on tullut Hämäläiselle tutuksi  parvekelasi- ja ikkunamyyjän työssä. Aikanaan autoasentajan työstä myyjän pestiin vaihtanut Hämäläinen kuitenkin kertoo, että Kymppiremonteillle siirtyminen toi mukanaan uudenlaisen tavan hankkia asiakkaita. “Silmiä avartava kokemus, ovelta ovelle -työskentely on tehokas tapa toimia, ja turhia käyntejä tulee vähän”, Hämäläinen kehuu työskentelymallia.

Kymppiremonttien tarjooma on selkeä ja helposti myytävä. “Ei ole tarvetta alkaa soveltaa. Jos asiakkaan kysymä työ ei kuulu osaamisalueellemme, on parempi vinkata sopiva tekijä”, kertoo Hämäläinen.

Mistä motivaatio?

Aurinkoisimmasta asenteestakaan huolimatta ei myyjän työ ole aina pelkkää päivän paistetta. ”Jos homma ei kulje, pitää hakea tsemppiä onnistumisen hetkistä, kuten isoista kaupoista tai niistä kerroista, kun on onnistunut ansaitsemaan asiakkaan täydellisen arvostuksen”, Hämäläinen kertoo ja jatkaa: “Onneksi tämä ei ole aina täysin yksinäistä työtä, työkaverit myös jeesivät, kun tarvetta on.”

Kymppiremontit työpaikkana on Hämäläisen mieleen: “Työnantaja on reilu ja rehti työntekijöitä kohtaan, ja henkilöstö on samanarvoisessa asemassa. Vastaavasti myös työnantajaa arvostetaan.”

Artun tärpit myyjäksi aikovalle

  • Parin kuukauden aikana pääsee jo hommaan hyvin mukaan, ensimmäinen puoli vuotta kertoo, sopiiko myyjän työ itselle
  • Mahdollisuus hyviin ansioihin, mutta se vaatii ahkeraa työtä ja kunnianhimoa
  • Kannattaa olla valmis kehittämään itseään ja harjaannuttaa taitojaan, se tuo tulosta
  • Ennakkoluulottomuus, aktiivisuus, kuuntelemisen taito, palo tehdä töitä ja ulospäinsuuntautuneisuus ovat hyvän myyjän tunnusmerkkejä

Myyjäksi Vaasaan tai Turkuun?

Tutustu työpaikkaan ja lähetä hakemuksesi

Jaa sivu:

Jätä hakemus

Hae työpaikkaa alta. Täytä ainakin tähdellä merkityt kentät.Teemme yli 600 remonttia vuodessa

lk_logo rala_patevyys_webOrmax_logo_tiilikatto_cmyk-mv

Ruukkisantander_logo kymppiremontit-suomalaista-iconweckmanIcopal logo