Talon ulkoverhouksen uusiminen lisää asumismukavuutta ja talon käyttöikää  

Talon ulkoverhous vaatii huolenpitoa ja ajoittaista uusimista. Kymppiremontit toteuttaa ulkoverhousremontit luotettavasti myös avaimet käteen -periaatteella.

Talon kaunis ulkoverhous ei kestä ikuisuuksia, vaan sen uusiminen tulee jossain vaiheessa väistämättä eteen. Talon ulkoverhouksen uusiminen on merkittävä päätös, joka vaikuttaa paitsi talon ulkonäköön myös sen rakenteelliseen kestävyyteen ja asumismukavuuteen. Erityisesti puinen ulkoverhous vaatii huolenpitoa ja ajoittaista uusimista. 

Ulkoverhouksen uusimista ei kannata kuitenkaan pitkittää liikaa, sillä se saattaa aiheuttaa isompia vaurioita esimerkiksi talon rakenteisiin. Ulkoverhousremontti kannattaakin tehdä mieluummin vähän liian aikaisin kuin liian myöhään. Mikäli et ole varma ulkoverhouksen uusimisen tarpeesta, ota yhteyttä ammattilaisiin. He tekevät ilmaisen arviokäynnin ja arvioivat tuleeko ulkoverhous uusia kokonaan vai riittääkö sille huoltomaalaus.

Miksi talon ulkoverhouksesta on tärkeää pitää huolta?  

Puinen ulkoverhous on aina alttiina sään ja ajan vaikutuksille. Se vastaanottaa tuulen, tuiskun ja kosteuden. Ajan mittaa kova rasitus voi vaurioittaa ja heikentää sen kuntoa. Maalipinta voi alkaa haalistumaan tai lohkeilemaan. Tai vanhan verhouksen kiinnikkeet voivat alkaa jo irtoilemaan. Ajoissa uusittu ulkoverhous estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja sitä kautta myös mahdolliset homevauriot ja suuremmat korjauskustannukset.  

Millaiset merkit sitten kielivät ulkoverhouksen uusimisen tarpeesta? 

Jos talon maalipinta halkeilee, väri on haalistunut tai rapistunut, taitaa olla ulkoverhouksen uusimisen aika. Joskus ulkoverhouksen maalaus on riittävä huoltotoimenpide, mikäli talon ulkopintaa ei ole jo maalattu useampaan kertaan ja jos itse puuverhous on vielä hyvässä kunnossa. Erilaiset kosteusongelmat, kuten puun turpoaminen, home tai lahoaminen edellyttävät jo ulkoverhouksen välitöntä uusimista. Home voi esimerkiksi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, jos se pääsee leviämään sisäilmaan asti.  

Ulkoverhouksen uusiminen alkaa kartoituksella ja huolellisella suunnittelulla 

Julkisivuremontin suunnittelu alkaa kokonaisuuden kartoituksella, jossa tarkastellaan maalipinnan kunnon lisäksi myös seinien kunto ja rakenne. Kymppiremonttien asiantuntija käy kanssasi läpi projektin vaihteet ja kustannukset. Lisäksi käymme läpi erilaisia maalivaihtoehtoja, joista voit valita sopivimman.

Julkisivuremontissa vanha ulkoverhous puretaan kokonaan ja tarkastetaan lämmöneristyksen kunto. Työ toteutetaan nopeasti, aikatauluja noudattaen, mutta laadusta kuitenkaan tinkimättä. Saat meiltä aina dokumentaation tehdystä työstä ja käytetyistä tuotteista, mikä helpottaa tulevien remonttien suunnittelua ja toteutusta. 

Lämmöneristys kannattaa uusia ulkoverhousremontin yhteydessä 

Vanha ja kulunut ulkoverhous voi heikentää talon energiatehokkuutta. Huono eristys lisää lämmönhukkaa ja sitä kautta energiakustannukset kasvavat. Ulkoverhousremontissa talon ulkopinta puretaan ja vaihdetaan, joten siinä samalla on helppo asentaa lisäeristeitä seiniin, tai vaihtaa vanhat eristykset kokonaan uusiin. Uusi ja hyvin eristetty ulkoverhous parantaa talon energiatehokkuutta ja vähentää lämmityskustannuksia. 

Ammattilaisen kädenjälki näkyy pitkään 

Ulkoverhouksen uusiminen on vaativa projekti, joka vaatii ammattitaitoa ja kokemusta. Ammattilaiset osaavat huomioida talon rakenteelliset erityispiirteet ja toteuttavat projektit alusta loppuun tehokkaasti ja nopeasti. He myös tuntevat oikeat työmenetelmät ja materiaalit, mikä takaa kestävän ja siistin lopputuloksen. Ota yhteyttä ja pyydä meidät ilmaiselle konsultaatiokäynnille. Saat kilpailukykyisen tarjouksen talon ulkoverhousremontista.  

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennys pienentää remontin kustannuksia huomattavasti. Vähennystä myönnetään 40 % teetetyn työn osuudesta. Sen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 € henkeä kohti ja kahden aikuisen taloudessa 4500 €.

Teemme yli 800 remonttia vuodessa

Kymppiremontit on kotimainen perheyritys, joka hoitaa työnsä huolella, ei kiireellä. Henkilöstöllämme on kokemusta tuhansien pientalojen katto- ja ulkoverhousremonteista, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Osaavat ammattimiehemme varmistavat, että remonttisi sujuu stressittömästi ja kustannustehokkaasti markkinoiden pisimmällä työtakuulla.

Mukana tekemässä

Weckman BMI-Ormax Stark Teknos Ruukki JR-Wood Pihla Icopal OP Nordea Santander Rala Pätevyys AAA Suomen vahvimmat 2012-2021 Markkinoiden pisin takuu Suomalaista työvoimaa Luotettava kumppani Menestyjäyritys