Katon pinnoittaminen pidentää katon elinikää

Vesikatto on talon tärkeimpiä rakenteita ja se antaa suojan myös talon muille rakenteille. Katon pinnoittaminen uudelleen voi olla vaihtoehto isommalle kattoremontille.

Ensimmäinen pinnoituskerros
BMI Ormax Pro on ainoa valmistajan hyväksymä tiilikaton pinnoite.

BMI Ormax Pro hengittävä kattopinnoite pidentää tiilikaton elinikää

BMI Ormax -tiilikatto on tutkitusti markkinoiden pitkäikäisin katemateriaali. Uudella tiilikaton pinnoituksella voidaan varmistaa tiilikaton helppohoitoisuus ja kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Tiilikaton pinnoite pidentää sen elinkaarta merkittävästi ja on jopa hyvä vaihtoehto kattoremontille, mikäli katon alusrakenteet ovat kunnossa.

Kattopinnoite jälkeen
kattopinnoite ennen

Valmistajan hyväksymän BMI Ormax -pinnoittajan tekemä käsittely on kuin talon ilmeen uudistaminen

Tiilikaton pinnoitus tarkoittaa arkikielessä katon maalaamista. Katon pinnoittaminen suunnitellaan aina huolellisesti ja toteutetaan vain ammattilaisten käyttöön valmistetulla BMI Ormax Pro -pinnoiteaineella. Se levitetään katolle erityisesti kattopinnoitukseen soveltuvan korkeapainemaaliruiskun avulla, eli työ on ikään kuin katon maalaamista. Osaava pinnoittaja, laadukas pinnoite ja oikeat työvälineet suuttimineen takaavat pitkän kestävyyden sekä kauniin tasaisen värin, joka saa tiilikaton näyttämään jälleen uudelta.

Kun BMI Ormax -tiilikatto pinnoitetaan, on tärkeää, että se tehdään ainoastaan valmistajan hyväksymällä tuotteella. Tällöin varmistetaan, että katon mahdollinen takuu jatkuu. Mikäli tiilikatto käsitellään aineella, joka aiheuttaa siihen kemiallista rasitusta, raukeaa tiilikaton takuu.

Rakennusmies
Kattopinnoitteen levittäminen on kuin katon maalaamista.

90 % Suomen tiilikattokannasta on BMI Ormaxin kattotiiliä

Suurin osa suomalaisista tiilikatoista on rakennettu BMI Ormaxin kattotiilillä. Vain valmistajan suosittelemilla tuotteilla säilytetään tiilikatteen tekninen takuu ja voidaan varmistaa tiilikaton hyvä kunto jälleen vuosiksi eteenpäin. BMI Ormax Pro -kattopinnoite on sama pinnoite, jolla uudet BMI Ormax kattotiilet pinnoitetaan Pennalan tehtaalla Orimattilassa.

BMI Ormax kattotiiliä ovat esimerkiksi Ormax, Partek, Luja, Varma, Suomi, Aura, Villa, Uljas ja Mahti. Jos teidänkin talossa on tiilikatto, voitte tilata Kymppiremontilta katon pinnoittamisen ja varmistua sekä ammattimaisesta jäljestä että katon kunnon ylläpidosta.

Kattopinnoite ennen
Kattopinnoite jälkeen

BMI Ormax Pro tiilikaton pinnoittamisen hyödyt

 1. Tiilikaton toimintakyky palautuu uutta vastaavalle tasolle.
 2. Tiilikaton ilme ja värisävy ovat jälleen uudenveroiset.
 3. Katon uuden pinnoituksen kerrosvahvuus on jopa paksumpi kuin uudessa tiilessä.
 4. Pinnoitettu katto on helppohoitoinen.
 5. Pinnoitettu katto pitää kasvuston loitolla.
 6. Katon pinnoitus lisää käyttöikää jopa 20 vuotta.
 7. Toimiva vesikate suojaa katon muita rakenteita.
 8. BMI Ormax -kattopinnoite ja valmistajan hyväksymä pinnoitusyritys varmistavat, että tiilikatteen tekninen takuu säilyy.
 9. Kiinteistön arvo nousee katon pinnoittamisen myötä.
 10. Katon pinnoittaminen on kustannustehokas ratkaisu näyttävän katon saamiseksi.

Ormax Pro on hengittävä tiilikaton pinnoite, joka tarttuu erinomaisesti betonikattotiileen sekä hylkii tehokkaasti vettä, likaa ja kasvustoa. Samalla pinnoitteen reseptin korkealuokkaiset ja testatut ainesosat antavat katolle kauniin ja pitkäikäisen värisävyn sekä uutta vastaavan ulkonäön – katon pinnoittaminen on ikään kuin katon maalaamista. Pinnoitteen elastisuus takaa sen erinomaisen tarttuvuuden vaikeissakin olosuhteissa. Pinnoite kestää UV-säteilyä, kulumista sekä lämpötilavaihteluja.

Kattopinnoitetaulukko
Ormax Pro 2.0 -kattopinnoite
Kattopinnoite valmis
Valmis kattopinnoite on kuin uudelleen maalattu katto.

BMI Ormax Pro -kattopinnoite säilyttää tiilikaton takuun

 • Ormax Pro -kattopinnoite on ainoa valmistajan hyväksymä ja korkeat laatustandardit täyttävä tiilikattopinnoite. Sitä käyttämällä BMI Ormax -tuotetakuu pysyy voimassa.
 • Hengittävä tiilikaton pinnoite hylkii veden ja kosteuden 100 %:sti, mutta antaa tiilen sisällä olevan kosteuden poistua.
 • Pinnoite täyttää kattotiilen pinnan epätasaisuuden kauttaaltaan ja antaa tasaisen pinnan, joka kestää ja suojaa epäpuhtauksia vastaan.
 • Kattopinnoitetta levitetään katolle kaksi tasaista kerrosta.
 • BMI Ormax Pro -pinnoitteesta on saatavana viisi aitoa ja alkuperäistä BMI Ormax – kattotiiliväriä: savitiilenpunainen, tupapunainen, ruskea, tummanharmaa ja musta.
 • Huippukorkea väripigmenttipitoisuus antaa näyttävän ja kirkkaan värisävyn sekä erinomaisen UV-kestävyyden.
 • Tiilikatteen pinnoitus toteutetaan korkeapaine ruiskua käyttäen, vesiohenteisella, 100% akrylaattipohjaisella BMI Ormax Pro -kattopinnoittella. Pinnoite on tarkoitettu ainoastaan valmistajan hyväksymien BMI Ormax -pinnoittajien käyttöön.
 • BMI Ormax Pro on turvallinen käyttäjälleen ja ympäristölle, ei tunnettuja terveyshaittoja.

Vertaa markkinoilla olevien kattopinnoitteiden laatua, kun molempia pinnoitteita on ruiskutettu sama määrä:

Kattopinnoite laatuvertailu 1

BMI Ormax Pro -kattopinnoitteessa on korkea kuiva-ainepitoisuus, jonka ansiosta pinnnoite antaa kestävän, tasaisen ja kauniin lopputuoksen. Pinnoite ei ohene kuivuessaan.

Kattopinnoite laatuvertailu 2

Kilpaileva pinnoite ohenee kuivuessaan ja mukailee kattotiilen pinnan epätasaisuuksia. Lopputulos on huomattavasti ohuempi ja epätasaisempi. Epätasainen pinta hylkii huonommin kasvustoa ja likaa.

Kattopinnoite laatuvertailu 3

BMI Ormax Pro on testattu konsernin teknisessä keskuksessa Frankfurtissa. BMI Ormax Pro läpäisee tiukimmatkin vaatimukset kattopinnoitteelta, mm. mittavat pakkastestit, ikääntymis- ja UV-valotestit sekä altistukset eri säätiloille.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennys pienentää remontin kustannuksia huomattavasti. Vähennystä myönnetään 40 % teetetyn työn osuudesta. Sen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 € henkeä kohti ja kahden aikuisen taloudessa 4500 €.

Teemme yli 800 remonttia vuodessa

Kymppiremontit on kotimainen perheyritys, joka hoitaa työnsä huolella, ei kiireellä. Henkilöstöllämme on kokemusta tuhansien pientalojen katto- ja ulkoverhousremonteista, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Osaavat ammattimiehemme varmistavat, että remonttisi sujuu stressittömästi ja kustannustehokkaasti markkinoiden pisimmällä työtakuulla.

Mukana tekemässä

Weckman BMI-Ormax Stark Teknos Ruukki JR-Wood Pihla Icopal OP Nordea Santander Rala Pätevyys AAA Suomen vahvimmat 2012-2021 Markkinoiden pisin takuu Suomalaista työvoimaa Luotettava kumppani Menestyjäyritys