Kattoremontti vai katon maalaus?

Vuotaminen ja muut toiminnalliset ongelmat ovat aina päteviä syitä kattoremontille. Jos katto näyttää kuluneelta, mutta sen rakenteet ovat kunnossa, maalaaminen on hyvä keino palauttaa sen alkuperäinen ulkonäkö.

Katon toiminnalliset puutteet edellyttävät kattoremonttia

Selkein syy kattoremontin tarpeellisuuteen on vuotaminen. Kosteuden pääsy katon kautta talon rakenteisiin vaarantaa koko talon ja sen asukkaiden terveyden. Kattoremontin ajoituksessa on kuitenkin järkevää ennakoida eikä jäädä odottamaan kosteusongelmia.

Vanhoissa katoissa tuulettuvuus voi joskus olla huono, mikä aiheuttaa kosteuden kerääntymisen katon alle. Pitkään jatkuessaan se voi aiheuttaa vaurioita katon rakenteisiin, ja siksi kattoremontti on järkevin vaihtoehto. Näkyvät painumat katossa ovat usein merkki sen rakenteiden pettämisestä, ja silloinkin kattoremontti on aiheellinen.

Jos talossa on tarve lisälämmöneristykselle, kattoremontti on maalausta järkevämpi vaihtoehto. Remontin yhteydessä lämmöneristys voidaan päivittää tarvittavalle tasolle.

Säännöllinen maalaaminen suojaa kattoa

Maalaaminen on hyvä ratkaisu katolle, joka on edelleen toimiva mutta näyttää epäsiistiltä ja haalistuneelta. Haalistunut katto saa maalaamalla alkuperäisen ulkonäkönsä takaisin, mutta samalla ehjä maalipinta myös suojaa kattoa.

Säännöllinen maalaus pitää katon pinnan hyväkuntoisena, ruosteettomana ja helppona puhdistaa. Samalla se pidentää katon käyttöikää huomattavasti. Katto olisi hyvä maalata 5–10 vuoden välein.

Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille!

Parhaiten kattosi remontin tai maalauksen tarve selviää asiantuntevalla kuntoarviolla. Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille, niin etsitään paras ratkaisu sinun katollesi!

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennys pienentää remontin kustannuksia huomattavasti. Vähennystä myönnetään 40 % teetetyn työn osuudesta. Sen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 € henkeä kohti ja kahden aikuisen taloudessa 4500 €.

Teemme yli 800 remonttia vuodessa

Kymppiremontit on kotimainen perheyritys, joka hoitaa työnsä huolella, ei kiireellä. Henkilöstöllämme on kokemusta tuhansien pientalojen katto- ja ulkoverhousremonteista, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Osaavat ammattimiehemme varmistavat, että remonttisi sujuu stressittömästi ja kustannustehokkaasti markkinoiden pisimmällä työtakuulla.

Mukana tekemässä

Weckman BMI-Ormax Stark Teknos Ruukki JR-Wood Pihla Icopal OP Nordea Santander Rala Pätevyys AAA Suomen vahvimmat 2012-2021 Markkinoiden pisin takuu Suomalaista työvoimaa Luotettava kumppani Menestyjäyritys