Kaipaako rintamamiestalon ulkoverhous kohennusta? 

Rintamamiestalon ulkoverhousremontti parantaa talon ulkonäköä, suojaa sen rakenteita ja parantaa energiatehokkuutta. Kymppiremontit toteuttaa ulkoverhousremontit myös avaimet käteen -periaatteella.

Rintamamiestalot ovat kauniita ja kuuluvat historiallisena osana Suomen kaupunkikulttuuriin. Ne edustavat aikakautta, jolloin kodit rakennettiin nopeasti rintamalta palaavien tarpeisiin. Talojen sen aikaiset ominaisuudet eivät enää vastaa tämän päivän tarpeita tai vaatimuksia. Lisäksi rintamiestalot alkavat olemaan nykyisin jo sen ikäisiä, että niiden ulkoverhous kaipaa perusteellisempaa korjausta ja huolenpitoa.  

Ulkoverhouksen kunto vaikuttaa paitsi talon ulkonäköön myös sen rakenteiden suojaukseen ja energiatehokkuuteen. Mutta milloin rintamamiestalon ulkoverhous tulisi ottaa remonttisuunnitelmiin? Ja miksi ammattilaisen apu on ulkoverhousremontissa korvaamaton? 

Rintamamiestalon ulkoverhous on hyvä maalata säännöllisesti 

Ensimmäiset merkit ulkoverhousremontin suhteellisen nopeasta tarpeesta ovat silmin havaittavissa olevat vauriot ja kulumat. Maali saattaa lohkeilla tai hilseillä, ja ulkoverhouslaudat irtoilla. Maalin irtoaminen ei ainoastaan heikennä talon ulkonäköä, vaan altistaa pinnan ja talon rakenteet kosteudelle ja muille sään vaikutuksille.  

Ulkoverhousremontin ajankohtaa pystyy pitkittämään säännöllisellä ulkoverhouksen huollolla. Käytännössä huolto tarkoittaa Talon maalausta noin 10–15 vuoden välein. Maali suojaa pintaa auringon UV-säteilyltä sekä lumelta ja sateelta.  

Lisäksi verhoilun kuntoon vaikuttavat muut asiat, kuten vesikourujen kunto. Jos rännit ovat täynnä lehtiä ja roskia, ei vesi pääse virtaamaan maahan normaalisti, vaan se saattaa valua ulkoverhoilua pitkin alas ja rapistaa näin maalipintaa ennenaikaisesti.  

Ulkoverhousremontti lisää asuinmukavuutta ja vähentää energiankulutusta 

Joskus pelkkä ulkoverhoilun maalaus ja huolto ei pelkästään riitä. Talon julkisivu on voinut mennä niin huonoon kuntoon, että verhous on uusittava kokonaan. Ammattilaisen tekemässä ulkoverhousremontissa voidaan julkisivun lisäksi remontoida seinärakenteita, mikäli niissä on havaittu olevan puutteellinen eristys tai tuuletus. Paranneltu eristys lisää asuinmukavuutta ja vähentää energiankulutusta. Oikein suunniteltu ja toteutettu talon tuuletus taas saa seinät “hengittämään”, eivätkö rakenteet altistu samalla lailla kosteusvaurioille kuin vanhat rakenteet.  

Myös esteettiset syyt voivat ajaa ulkoverhouksen vaihtoon. Rintamamiestalon julkisivuremontti on mahdollisuus päivittää talo tähän päivään, piristämällä oman kodin ulkonäköä uudella materiaalilla, laudoituksen tyylillä tai uudella värillä.  

Muita syitä ulkoverhouksen uusimiseen voivat olla esimerkiksi asbestipitoisista materiaaleista eroon pääseminen tai vakavat home- ja kosteusvauriot, jotka uhkaavat asumisterveyttä. 

Ammattilaiset uusivat rintamiestalon ulkoverhouksen nopeasti 

Rintamamiestalon ulkoverhouksen uusiminen on hyvä antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Huolellisesti ja oikein toteutettu ulkoverhousremontti nostaa talon arvoa, pidentää käyttöikää ja maksaa itsensä takaisin mm. lämmityskulujen säästöissä. 

Ota yhteyttä ja pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille!  

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennys pienentää remontin kustannuksia huomattavasti. Vähennystä myönnetään 40 % teetetyn työn osuudesta. Sen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 € henkeä kohti ja kahden aikuisen taloudessa 4500 €.

Teemme yli 800 remonttia vuodessa

Kymppiremontit on kotimainen perheyritys, joka hoitaa työnsä huolella, ei kiireellä. Henkilöstöllämme on kokemusta tuhansien pientalojen katto- ja ulkoverhousremonteista, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Osaavat ammattimiehemme varmistavat, että remonttisi sujuu stressittömästi ja kustannustehokkaasti markkinoiden pisimmällä työtakuulla.

Mukana tekemässä

Weckman BMI-Ormax Stark Teknos Ruukki JR-Wood Pihla Icopal OP Nordea Santander Rala Pätevyys AAA Suomen vahvimmat 2012-2021 Markkinoiden pisin takuu Suomalaista työvoimaa Luotettava kumppani Menestyjäyritys