Talon maalaus – miksi valita ammattilainen? 

Ulkoverhous vaatii säännöllistä maalausta, jotta se suojaa riittävästi talon rakenteita. Kymppiremontit toteuttavat talon maalauksen nopeasti ja ammattitaidolla!

Talon maalaus on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä, jonka avulla voidaan pidentää rakennuksen elinkaarta ja säilyttää sen kaunis ulkonäkö. Korkealaatuinen maalaus ei ainoastaan paranna talon estetiikkaa, vaan suojaa myös puupintaa sääolosuhteiden aiheuttamilta vaurioilta, kuten kosteudelta, auringon UV-säteilyltä ja tuulelta. Talon maalauksen voi suorittaa myös itse, mutta parhaimman lopputuloksen saa silloin, kun luottaa ammattilaisen apuun. Ammattilaiset osaavat huomioida kaiken – aina pohjatöistä viimeiseen pensselin vetoon asti.   

Talon maalauksessa ei työvaiheissa kannata hätäillä  

Jokaisen talon maalausprosessi on omanlaisensa. Teemme aina ensin ilmaisen kartoituskäynnin kohteeseen, jonka perusteella määritellään kullekin talolle sopivat työmenetelmät. Erittäin vanha maalipinta saattaa tarvita 1–2 pohjamaalikerrosta, kun taas hieman uudempaan pintaan ei välttämättä tarvita pohjamaalia ollenkaan.  

Olin talon maalipinta missä kunnossa tahansa, on hyvin tehdyt pohjatyöt kaiken a ja o, ja siksi ennen maalaustyön aloittamista tulee suorittaa perusteelliset esivalmistelut. Esivalmisteluihin kuuluvat mm. vanhan maalin poistaminen irtoavilta osilta, pinnan puhdistus sekä tarvittavat korjaukset, kuten rikkoutuneiden puuosien vaihtaminen uusiin. Ammattilaisilla on oikeanlaiset välineet ja aineet perusteellisiin pohjatöihin, jotta lopputuloksesta tulee laadukas ja vuosia kestävä.  

Maalausprosessissa huolellisesti tehdyillä pohjatöillä voidaan varmistaa maalin parempi tarttuvuus ja tasainen väri. Laadukas maalipinta suojaa puuverhoilua kosteudelta ja tasoittaa pieniä epätasaisuuksia. Kymppiremonteilla on käytössään ainoastaan korkealaatuisia ulkomaaleja, jotka ovat suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevia sääolosuhteita, ja joilla saadaan tasainen ja peittävä lopputulos. 

Joskus talon ulkoverhous on niin huonossa kunnossa, ettei huoltomaalaus riitä, vaan verhous on kunnostettava kokonaan. Silloin ulkoverhousremontti on huoltomaalausta parempi vaihtoehto.  

Milloin on paras aika maalata talo? Ja muita polttavia kysymyksiä 

Maalauksen ajoitus on tärkeää. Paras aika maalata puutaloa on keväällä tai kesällä, kun sää on lämmin ja kuiva, ja lämpötila noin +10 – +25 asteen välillä. Liian kylmällä tai kostealla säällä maali ei tartu kunnolla ja kuivuminen kestää kauemmin, mikä voi heikentää lopputulosta. 

1. Mistä tiedän, mikä on laadukas ulkomaali? 

Erilaiset puupinnat ja ilmasto-olosuhteet vaativat erilaisia maaleja. Ammattilainen osaa valita juuri oikean maalin, joka on suunniteltu erityisesti ulkokäyttöön ja kestää hyvin kosteutta, UV-säteilyä ja lämpötilanvaihteluita. Lisäksi heillä on laaja tietämys, millainen maali soveltuu millekin ulkopinnalle.  

2. Miten tehdä talon maalauksesta ympäristöystävällistä?

Talon maalauksessa on tärkeää huomioida myös ympäristöystävällisyys, kuten ympäristöystävälliset maalit ja maalien käsitteleminen sekä jätteen asianmukainen hävittäminen. Kymppiremontit huolehtii aina asianmukaisesta maalien ja muiden jätteiden kierrätyksestä.  

3. Saako talon maalauksesta kotitalousvähennystä?  

Kyllä. Ammattilaiselta tilatusta talon maalauksesta voi tehdä kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennys on 40 % ja se myönnetään teetetyn työn osuudesta. Vähennyksen enimmäismäärä on 2250 €/henkilö eli kahden aikuisen taloudessa jopa 4500 € (v. 2024). 

Maalaisinko itse vai tilaanko talon maalauksen ammattilaiselta?  

Takuuvarmasti laadukkaan lopputuloksen saa, kun jättää talon maalauksen ammattilaisen hoidettavaksi. Ammattilaisilla on käytössään korkealaatuiset maalit ja välineet, joilla maali levittyy tasaisesti ja maalipinta kestää pitkään. He tuntevat myös erilaiset pintamateriaalit ja osaavat valita juuri oikean maalin ja käsittelytavan kuhunkin kohteeseen. 

Vaikka ammattilaisen tekemä työ maksaakin enemmän kuin tee-se-itse meininki, nostaa laadukkaasti tehty työ talon arvoa ja säästää pitkällä aikavälillä selvää rahaa. Ammattilaiset osaavat tehdä työn tehokkaasti ja oikein ensimmäisellä kerralla, mikä vähentää korjausten ja uudelleenmaalauksen tarvetta. Kestävä ja oikein tehty maalaus suojaa puutaloa paremmin, mikä puolestaan vähentää huoltokustannuksia tulevaisuudessa. 

Lisäksi on muistettava, että talon maalaaminen on fyysisesti vaativaa ja joskus jopa vaarallistakin, erityisesti jos työskentelee korkealla tai vaikeapääsyisissä paikoissa. Ammattilaisilta talon maalaus käy kuitenkin helposti ja heillä on tarvittavat turvavarusteet ja kokemus, jotta työ voidaan suorittaa turvallisesti ja tehokkaasti. 

Laadukasta lopputulosta saa ihastella vuosia  

Puutalon maalaus on merkittävä investointi, joka kuitenkin säästää pitkällä aikavälillä sekä rahaa että aikaa. Huolellinen esivalmistelu, oikean maalin valinta ja työskentely turvallisesti ovat keskeisiä tekijöitä onnistuneessa maalausprojektissa. Kun haluat varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen, käänny Kymppiremonttien puoleen! 

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennys pienentää remontin kustannuksia huomattavasti. Vähennystä myönnetään 40 % teetetyn työn osuudesta. Sen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 € henkeä kohti ja kahden aikuisen taloudessa 4500 €.

Teemme yli 800 remonttia vuodessa

Kymppiremontit on kotimainen perheyritys, joka hoitaa työnsä huolella, ei kiireellä. Henkilöstöllämme on kokemusta tuhansien pientalojen katto- ja ulkoverhousremonteista, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Osaavat ammattimiehemme varmistavat, että remonttisi sujuu stressittömästi ja kustannustehokkaasti markkinoiden pisimmällä työtakuulla.

Mukana tekemässä

Weckman BMI-Ormax Stark Teknos Ruukki JR-Wood Pihla Icopal OP Nordea Santander Rala Pätevyys AAA Suomen vahvimmat 2012-2021 Markkinoiden pisin takuu Suomalaista työvoimaa Luotettava kumppani Menestyjäyritys