Vanhan katon alta löytyi rakenteellisia vaurioita Kotkassa suoritetussa remonttikartoituksessa

Kattoremontin teettäminen oli ollut Ari-Pekka Hovin mielessä viimeisen vuoden ajan. Vanhan katon kunto oli huono ja siitä oli tullut riski talon rakenteille. Koivulan asuntoalueella Kotkassa sijaitseva 50-luvun rintamamiestalo remontoitiin kattorakenteiden osalta kesällä 2013.

Koko asuntoalueen remonttikartoituksessa paljastuu korjattavien talojen riskirakenteet

”Asuntoalueellamme on pääasiassa vanhoja taloja, joista monet ovat ulkorakenteiden osalta jo remontoinnin tarpeessa”, Ari-Pekka toteaa Koivulan vanhasta rakennuskannasta.

”Kymppiremontit Oy:n remonttisuunnittelija kartoitti alueellamme kattorakenteiden ja ulkoverhousten kuntoa, ja teki maksuttomia remonttiarvioita. Remonttikartoitus oli hyvin perusteellinen, mistä huomasi remonttisuunnittelijalla olevan paljon asiantuntemusta vanhoista kattorakenteista. Hän teki kartoituksen huolella ja ammattimaisesti sekä osasi perustella kaikki vanhan katon riskit talon muulle rakenteelle”, kertoo Ari-Pekka.

”Hän teki kartoituksen vanhojen rakenteiden uusimisesta, sekä katon ja piipun pellityksestä ja uusista vesikouruista. Kaikki tarpeellinen kuului kokonaisurakkaan ja avaimet käteen -kokonaisremontista oli helppo tehdä sopimus”, Ari-Pekka toteaa sopimuksen tekemisestä.

Vanhan katon purkaminen paljastaa rakenteessa olevat vauriot

”Vanha peltikatto oli päällisin puolin huono, mutta katto ei vuotanut vielä”, kertoo Ari-Pekka. ”Kun vanha katto oli purettu, paljastui kattorakenteissa vaurioita. Vanhat puuosat olivat hyvin huonokuntoisia, eikä rakenne ollut tämän päivän vaatimusten mukainen. Voisikin sanoa, että vasta katon purkamisen jälkeen paljastuvat varsinaiset riskit talon muulle rakenteelle”, Ari-Pekka toteaa.

”Katon purkaminen, puurakenteiden uusiminen sekä katonpellitys piipunpelteineen ja vesikourujen asentamisineen sujui todella ripeästi. Työn tekeminen oli asentajilla tehokasta ja työnjälki hyvä”, kehuu Ari-Pekka kattoasentajien ammattitaitoa. ”Koko projekti purkujätteiden poiskuljetuksineen meni aikataulullisesti niin kuin sovittiin. Laadukkaasti toteutettu kattoremontti kaikin puolin”, Ari-Pekka kertoo Kymppiremontit Oy:n toiminnasta.

”Tutuille ja naapureille olen voinut huoletta vinkata Kymppiremontit Oy:tä. Tärkeintä itselle on tietenkin se, että katto on nyt uusittu ja kaikki riskirakenteet samalla korjattu”, toteaa Ari-Pekka vielä lopuksi.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Kotitalousvähennys pienentää remontin kustannuksia huomattavasti. Vähennystä myönnetään 40 % teetetyn työn osuudesta. Sen enimmäismäärä vuonna 2024 on 2250 € henkeä kohti ja kahden aikuisen taloudessa 4500 €.

Teemme yli 800 remonttia vuodessa

Kymppiremontit on kotimainen perheyritys, joka hoitaa työnsä huolella, ei kiireellä. Henkilöstöllämme on kokemusta tuhansien pientalojen katto- ja ulkoverhousremonteista, joten voit luottaa ammattitaitoomme. Osaavat ammattimiehemme varmistavat, että remonttisi sujuu stressittömästi ja kustannustehokkaasti markkinoiden pisimmällä työtakuulla.

Mukana tekemässä

Weckman BMI-Ormax Stark Teknos Ruukki JR-Wood Pihla Icopal OP Nordea Santander Rala Pätevyys AAA Suomen vahvimmat 2012-2021 Markkinoiden pisin takuu Suomalaista työvoimaa Luotettava kumppani Menestyjäyritys